Lang leve (e-)post-its, rechtstreeks in je postvak in!

23
jan
2014
Posted by: Werner De Vree  /   Category: Outlook / TIPS / VER-zamelen   /   Geen reacties

Situatie :

post its computer“Georgette vroeg om terug te bellen!” roept iemand je toe als je van toilet terugkomt. “Goh, straks nog langs den Delhaize voor melo-cakes” denk je terwijl je werkt. “Gooi jij straks dat dossiertje van Piet Uyttebroeck binnen” vraagt je chef tussen neus & lippen door … Een eerdere tip indachtig (schrijf op!) noteer je het op een post-itje en plots ziet er je computerscherm als hiernaast op de foto uit en als dit zo wat langer doorgaat, moet je iedere ochtend eerst aan alpinisme doen vooraleer je aan je bureau kan.

Geweldig als je in een creatieve bui bent, iets chaotischer als je overzicht wil houden. Liefst hou je alles op één plaats.

Oplossing :

Dat kan in je inbox/postvak in : je kan er Outlook  voor laten zorgen -zonder dat je een mail naar jezelf hoeft te sturen- dat er een electronische post-it in je inbox terecht komt.

Hoe :

O2010Outlook 2007 : in je inbox klik je met rechtermuisknop op de mailbalk (waar o.a. ook het Onderwerp in staat) en je kiest onderaan voor “huidige weergave aanpassen”, daar ga je voor “overige instellingen” en kruist de cel “directe celbewerking toestaan” aan, waarna je “rij nieuw item weergeven” kan kiezen.

outlook-2010-thumbnail-120x120Outlook 2010 : in je inbox klik je met rechtermuisknop op de mailbalk (waar o.a. ook het Onderwerp in staat) en je kiest onderaan voor “weergave-instellingen”, daar ga je voor “overige instellingen” en kruist de cel “directe celbewerking toestaan” aan, waarna je “rij nieuw item weergeven” kan kiezen.

De “rij nieuw item weergeven” zorgt ervoor dat je voortaan in je inbox bij “klik hier om een Aantekening te maken” een post-it kan … euh … posten zeker?

De cel “directe celbewerking toestaan” leidt er toe dat je in je inbox een mailonderwerp kan aanpassen/tekst toevoegen of verwijderen zónder dat je de mail moet openen. Best handig en gelijk meegenomen!

psssst-it 1 :

Dit truckje is wel per mailfolder te bepalen!

pssst-it 2 :

post it vergetenZelf foefel ik nog wel es : soms is een (papieren) possssst-it (in m´n portefeuille) al eens handig als je “buiten” moet zijn : een soort boodschappenlijstje voor den Delhaize, of ergens een bezoekje. Uiteraard kan ik me ook voorstellen dat –als je er mee overweg kan- een smartphone dit ook voor je doet.

Leidinggevenden

Als je dus post-its ziet rondhangen, vliegen, zweven, vallen, stapelen binnen je team kan dit een teken zijn van chaosóf van creativiteit! De moeite tot onderzoeken waard …

Acties :

“Waar wacht je nog op? Waaaaar wacht je, waar wacht je,  waaaaar wacht je nog op?”

Post-its posten (pas meteen je Outlook aan …)
en geniet er meteen van!

Probere ne kere!

 

 

Geen reacties