Sossisioneren!

26
jan
2014
Posted by: Werner De Vree  /   Category: P-lanning / TIPS / VER-werken   /   Geen reacties

Situatie :1244650122_olifant1

Soms “valt er iets op uw dak” (n.v.d.r. : iets komt op u af) waar je niet direct raad mee weet : een nieuw project(je), een gevoelige taak, een complex uit te voeren opdracht, …
Je kijkt er tegenop om er aan te beginnen en … stelt het dus uit (laat het in uw postvak in staan als het een mail betreft, in -of onder- uw stapel liggen als het om papier gaat of -erger- als een los eindje in uw hoofd rondslingeren).

Het kan zelfs zulke buiten(sporige) proporties aannemen, dat het u na- en opjaagt en dat u er in enkele gevallen zelfs s nachts wakker van wordt. Niet leuk!

Oplossing :

Maak er een gewoonte van, alles wat op u afkomt meteen te sossisioneren! Het gekende verhaal van een olifant opeten. Dat doe je in stukskes omdat ie in z n geheel niet door uw mondopening kan …

Hoe :

Half of salami sausage and pile of slices nearOntwikkel een reflex van wat op u afkomt meteen in fasen/acties in te delen. Zelf open ik meteen een taak (in mn A-ctielijst) of afspraak (in mn A-genda) om daarin gelijk de eerstvolgende stappen te noteren. Gunstig gevolg is een overzicht en overzicht brengt vaak rust.
Van daaruit is het overigens een kleine stap om er een timing bij te zetten, ruimte vrij te maken en … de eerste stap meteen te pakken.

psssst 1 :te veel

Deze techniek maakt ook direct inzichtelijk of er ueberhaupt ruimte IS, en geeft dus onmiddelijke feedback naar haalbaarheid en eventuele rationele feedback naar de opdrachtgever.

psssst 2 :

Soms gebruik ik de sossisioneringstechniek ook NIET : als ik mijn onbewuste aan het werk wil zetten. Dan laat ik de opdracht WEL even in mn hoofd (onderbewuste) ronddwalen om enkele dagen later (of in tussentijd bij een “eureka-effect“) opnieuw te bekijken. Uiteraard is dat dan ingepland in je planningssysteem

Leidinggevende :

NEXT-STEP-401x600Als leidinggevende help je uiteraard je medewerker-die-er-behoefte-aan-heeft te sossisioneren : je stelt hem/haar de vragen :

  1. welke stappen neem je achtereenvolgens in deze opdracht?
  2. hoe lang denk je hieraan bezig te zijn?
  3. wat is een haalbare deadline?
  4. hoe kan ik jouw hierin ondersteunen?

Actie :

Kweek je sossisioneringsREFLEX aan :

call-to-action-social-media1

1. welke next steps?
2. hoe lang nemen die in beslag, timing?
3. meteen inplannen (minimum eerste step)!

Idee kan zijn een dagelijks terugkerende taak in Outlook aan te maken, die je aan het eind van de dag afvinkt, na enige mijmering of je die dag genoeg hebt gesossisioneerd hebt (of niet).

 

 

 

 

 

Geen reacties